понеділок, 20 квітня 2015 р.

Незвідана Туреччина

Усім нам при спогаді про Туреччину в голову врізаються пляжі Анталии, Памуккале зі своїми соляними утвореннями і море солодощів. Проте, для розпещених туристів ця країна готова відкрити безліч незвіданих місць. Оскільки оренда авто в турции для туриста не проблема, вивчивши деякий матеріал, можна сміливо вирушати в дорогу.


Наприклад, нестандартним місцем відвідування туристів є руїни древнього міста Иераполис. Знаходяться вони недалеко від містечка Денизли. Оскільки руїни розташовані досить високо над рівнем моря, звідти відкривається прекрасний вид. Ще одно з самих значущих місць Иераполиса - античний театр. Він є близько п'ятдесяти рядів, які розділені на сім секторів. Само будова складається з цілісних каменів, що надає йому помпезності і увічнює його в історії.

Захоплюючим для відвідування також виявиться і богомільний комплекс під назвою Мевляна. По суті, це древній монастир. Раніше він був місцем, в якому зупинялися ченці, поети і філософи. Засновником цього комплексу був персидський поет - Мевлян Руми. Він же є основоположником ордену дервіша під назвою "мевлеви". Головною особливістю цього ордену виступають ритуальні танці, які призводять до єдності з вищими силами.

Турист, що любить красиві види, зобов'язаний відвідати селище Чирали. Дістатися туди не складе труднощів, скориставшись такою послугою, як оренда машини в Туреччині. У цьому маленькому селищі розташовується трикілометровий пляж, який знаходитися під охороною Всесвітнього фонду природи.

Туреччина - країна, яка дивує з кожним разом більше і більше. Подорожуйте і отримуйте нові враження від відвідування різних незвіданих місць.

Немає коментарів:

Дописати коментар