понеділок, 20 квітня 2015 р.

Дивні острови

Краса багатьох островів приголомшує: бірюзовий океан, сліпуче білий пісок, коралові рифи. Вже після декількох годин знаходження на них час застигає - тут можна милуватися водою лагун, спостерігати, як плавають рибки.

Серед безлічі клаптиків суші, розкиданих по океанах і морях, неможливо знайти двох однакових. Серед них є острови-пляжі і острови-музеї, острови-заповідники і острови-країни. Є красиві острови для молодожонів і для закоханих, для авантюристів і романтиків. Є острови для екстремалів, де ловлять хвилю або пригоди.

Дивні острови


Світовим еталоном розкоші вважається острів Маврикій, розташований у водах Індійського океану. Готелі цього  вишуканого і витонченого курорту займають перші позиції світових рейтингів, вважаючись зразком хорошого смаку  і елегантності. Не менш прекрасна природа острова. Тут є блакитні лагуни, морські корали і білосніжні пляжі.


Ще один райський острів - Сейшели. Якщо Маврикій є еталоном розкоші, то Сейшельські острови - найкрасивіше у світі місце. Це рай для романтиків - більше ніде у світі немає таких фантастичних пейзажів: феєричних заходів, буйної тропічної природи і чорних скель, що здіймаються з морських безодень. Тут мешкають чорні папуги і росте горіх під назвою "коко-де-мер".

Мальдіви - ідеальне місце для любителів дайвінгу. Острови Мальдів - це бунгало, що стоять у воді, білий пісок і пальми.

Якщо Ви хочете відпочити не лише в оточенні природи, але і серед древньої культури, таємничих, слонів і рикш, екзотичних обрядів, до ваших послуг - королівство Таїланд, а саме острова Самуі і Пукет. Ще один екзотичний острів із старовинними замками - індонезійський Балі.

Далі на схід, в Тихому океані, за лінією екватора лежать віддалені і ваблячі туристів острови Французької Полінезії : розкішні Фіджі і Таїті.

Карибські острови зберігають дух піратських таємниць і епохи великих відкриттів. На Ямайці голова йде кругом, шукачів пригод притягають джунглі Сен-Мартена. У свої розкішні вілли запрошує величний Сен-Бартелемі. Зве розпрямити вітрила королева бризу Аруба, пританцьовувала невгомонна мулатка Домінікана.

Привабливість деяких островів полягає у дусі патріархальності, де серед сучасних реалій дбайливо зберігаються осколки минулих епох. Такі португальський острів Мадейра і іспанські Канари.

Кожного з нас чекає острів його мрії, острів пригод або острів бажань. Треба тільки відшукати його серед морів і океанів.

Немає коментарів:

Дописати коментар