понеділок, 20 квітня 2015 р.

Острови і півострови Греції - перлини морів

Кріт вражає, але не менш привабливий, чим цей острів і півострів Халкідікі, розташований в Егейському морі. Розташовуючись в оточенні багатої природи і живописних пляжів, цей півострів захоплює своєю історією, архітектурою, можливістю насолодиться самотою. Це можна сказати і про Кріт, але не завжди так просто усамітниться в цій частині Греції, але якщо захотіти - завжди можливо.

острови і півострови Греції


Півострови і острови Греції пропонують великий вибір варіантів для відпочинку. Пасивний відпочинок на пляжі, купання в морі, усі види активного водного туризму, можливість відвідати археологічні пам'ятники, розташовані в околицях завжди запропонують численні туристичні оператори і персональні гіди, працюючі в Греції по індивідуальних програмах, що адаптуються залежно від побажань.

Відпочинок в Греції, на острові Кріт або півострові Халкидики, примітний тим, що добратися сюди можна з будь-якої точки світу. Наприклад, регулярні авіарейси з усіх столиць Європейського Союзу, міст Канади, США, Австралії, Південної Америки, Євразії, у тому числі з Росії, здійснюються круглий рік. Місцеві авіакомпанії Olympic Airlines і Aegean Airlines мають відмінний авіапарк, представлений літаками підвищеного комфорту. Літаки авіакомпанії обслуговують аеропорти Іракліону, Салоников (аеропорт "Македонія"), Ханьи і Ситії.

Дещо дешевше буде поромне сполучення з островом Кріт або іншими островами Греції. Головна перевага поромної переправи в комфортабельності, швидкохідності і безпеці суден. Багато туристів віддають перевагу нічним переправам. З порту Пирэя до Кріта можна добратися всього за 12-14 годин.

Якщо вам здасться подорож на Кріт довгим - вибирайте півострівну частину країни. Вас привітно зустрінуть півострови Кассандра, Ситония або Афон, що входять до складу Халкидики. Тризубець посейдона, що нагадує, півострів Халкидики розкинувся на південь від міста Салоніки. Піщані і кам'янисті пляжі, загадкові малюнки, висічені в скелях морськими хвилями, тихе шелестіння вітру між деревами - те мале, чим можна насолодитися в цій дивній місцевості.

Побувавши один раз на Халкідікі, починаєш розуміти, що тут не гірше чим на острові Кріт. Любителі археології можуть з'єднати пасивний туристичний відпочинок на пляжі з активними прогулянками в Петралонскую печеру. Саме тут 1960 року уперше був знайдений череп древньої людини, що має характерні риси homo sapiens. Петролонская печера дивний геологічний пам'ятник, що поєднує в собі сталактити, що спускаються згори і підіймаються знизу, і сталагміти, які вражають своєю красою. Іноді, здається, що час зупинився. На Халкидики так буває часто. Якщо ви хочете усамітнитися від шумної міської метушні, насолодитися красою природи Греції, побачити своїми очима дивні по красі пам'ятники архітектури Греції - приїжджайте на Халкідікі. Як варіант можна запропонувати планування і організацію індивідуальних екскурсій з російськомовним греком.

Вдалого вам відпочинку, яскравих вражень і правильного вибору!

Немає коментарів:

Дописати коментар