неділю, 1 березня 2015 р.

Найнебезпечніші країни для жінок, подорожуючих самостійно

Туристичні сайти обіцяють подорожуючим жінкам спокійний і безпечний відпочинок, у більшості своїй умовчуючи про складнощі, з якими стикаються туристки у ряді країн. Виявляється, багато популярних туристичних напрямів таять в собі небезпеку для самотніх мандрівниць. Рейтинг країн, де туристок найчастіше очікують неприємності, склало британське видання Daily Mail, спираючись на дані статистики державних установ різних країн і думки професійних мандрівників-блогерів.

Індія - небезпечна для жінок


За статистикою, найнебезпечнішою для подорожуючих жінок країною являється Індія, - кожні 20 хвилин тут здійснюється згвалтування, і жертвами цих злочинів часто стають туристки.

Друге місце в списку країн, в яких іноземкам варто дотримуватися обережності, займає Бразилія, де число згвалтувань виросло в 2,5 разу в період з 2012 по 20125 рік, а найпоширенішим злочином відносно туристів є озброєне пограбування на вулиці.


Третій рядок антирейтингу безпеки займає популярна у українців Туреччина, де також почастішали випадки докучань і сексуального насильства відносно жінок.

На четвертому місці списку небезпечних країн розташувався не менш популярний Таїланд - тут туристок не лише насилують, але і вбивають. Відомі випадки, коли місцева поліція відмовлялася шукати злочинців, намагаючись звалити провину за подію на саму жінку. У самотньої туристки в Таїланді є усі шанси стати жертвою не лише злочину на сексуальному грунті, але і шантажу або провокації.

П'яте місце займає Єгипет, де після революції різко збільшилося число злочинів на сексуальному грунті, особливо - відносно беззахисних іноземок. Найбільш безпечними для жінок місцями в Єгипті вважаються багатолюдні туристичні курорти, а на вулицях великих міст туристкам краще не з'являтися наодинці.

У другій частині списку знаходяться Колумбія, ЮАР, Марокко, Мексика, Нігерія і Кенія - традиційно не найбезпечніші країни для усіх туристів, незалежно від статі. Те, що Туреччина, Єгипет і Таїланд їх випередили, може здивувати мандрівників, проте такі дані статистики. Проте, в Кенії 32% дівчат сталі жертвами сексуального насильства до свого повноліття; у Мексиці жінкам-мандрівницям не рекомендується їздити громадським транспортом заради їх же безпеки; у Марокко легко вивести з себе чоловіків неналежним, на їх думку, одягом; у ЮАР до самотніх жінок пристають на вулицях, у тому числі, з пістолетами; у Колумбії загальний рівень безпеки значно підвищився за останні 10 років, проте все ще нерідкі згвалтування і викрадення жінок.

Професійні мандрівниці радять туристкам наслідувати декілька простих правил, щоб зменшити ризик стати жертвою злочину. Зокрема, пані рекомендують не носити при собі великі суми грошей, а також зняти ювелірні прикраси і замкнути їх в сейфі готелю. Не варто ходити самостійно по вулицях після настання темряви або одягатися занадто відверто. Ці поради необхідно застосовувати в "країнах підвищеної небезпеки", але і в тихих європейських містах можна пізно увечері нарватися на грабіжника - самотня мандрівниця повинна розумно оцінювати ризики і свої сили.

Немає коментарів:

Дописати коментар