неділю, 1 березня 2015 р.

Новини туризму у світі

Таксі Нью-Йорка будуть модернізовані

Міська комісія Нью-Йорка по таксі і лімузинам (Taxi & Limousine Commission) анонсувала появу кебів нового покоління. Вони будуть обладнані мультимедійною системою з сенсорним дисплеєм, зчиуючим пристроєм для кредитних карток і GPS -маяком. Про це повідомляє Associated Press.
таксі Нью-Йорка

Система дасть можливість пасажирам дізнаватися новини і прогноз погоди, отримувати інформацію про розташовані поблизу ресторани і кафе, туристичні місця і місця відпочинку, вивчати електронну карту міста. GPS -маяк в першу чергу потрібний для того, щоб знаходити забуті в таксі речі. Раніше у такому разі клієнтові необхідно було знати номер машини. Тепер, звернувшись в диспетчерську службу, досить буде назвати свій маршрут і час поїздки.

Останній експеримент з модернізацією нью-йоркського таксопарку проводився в 2010-2012 роках. Тоді в усі кеби встановили телевізори, але клієнти скаржилися на те, що пристрій неможливо відключити, і незабаром телевізори були демонтовані. Нова система за бажанням пасажира може бути легко відключена.

У центрі Сеула буде розбитий великий парк відпочинку

Ботанічний сад на Намсані, що проіснував більше 30 років, незабаром стане історією. У рамках програми реконструкції центру Сеула, разом з невеликим зоопарком він буде ліквідований. Роботи по зміні ландшафту вже ведуться, повідомляє НОТК. Планується, що уся ця територія буде перетворена на туристичну зелену зону з пішохідними доріжками. Загальна кількість висаджених дерев складе 3 тисячі. У мерії міста вважають, що велика і красива зелена зона зможе передати історію і душу корейського народу. Новим парком гордитимуться усі жителі Сеула, упевнені в міській адміністрації.

Намсан - це символічна гора (265 м), розташована в центрі Сеула. Вона користується великою популярністю у городян і туристів. На її вершині розташовані Пхальгакчжон (восьмикутний зал), Сеулська вежа, морський акваріум, фонтани і бібліотека. Вгору можна піднятися по канатній дорозі або по сходовому шляху.

Пекарня для собак відкрилася в Німеччині

У німецькому місті Вісбаден, розташованому недалеко від Франкфурта-на-Майні, відкрилася пекарня, де виготовляють ласощі тільки для собак. У асортименті пекарні - галети ручної роботи, м'ясні пироги, мюслі, бісквіти ручної роботи, м'ясні пироги, мюслі, бісквіти і багато що іншого. Відвідувач може спробувати будь-який виріб, перш ніж змусити хазяїна розщедритися. Головним дегустатором і критиком нових виробів є лабрадор Рондж - відомий на усю округу ласунка, який не буде їсти, що потрапило.

Заклад користується великою популярністю не лише у місцевих жителів, але і у туристів. Багато хто з них спеціально заїжджає в пекарню перед від'їздом в аеропорт, щоб перед купівлею авіаквитка купити ласощі своїм улюбленцям, що чекають їх у будинку.

Париж відмовиться від пластикових пакетів

Мерія Парижу в новому році вирішила відмовитися від використання в магазинах пластикових пакетів. Відповідні переговори проведені з власниками торгових мереж, які підтримали міську адміністрацію. Проте вони наполягають на проведенні інформаційної кампанії, в ході якої жителі міста зможуть дізнатися про причини такого рішення.

У столиці Франції щороку викидають 8 тисяч тонн пластикових пакетів, 70% яких - з супермаркетів. Екологи відмічають, що сумки, використовувані лише декілька хвилин, повністю розкладаються тільки через 400 років. У новому році пластикові пакети передбачається замінити сумками, які можна використовувати багаторазово. Покупці отримуватимуть їх в магазинах за невелику плату. Після того, як сумка "зноситься", магазин мінятиме її на нову. Такий указ буде введений на усій території Франції з березня 2015 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар