неділю, 1 березня 2015 р.

Туристів пустять в підземелля чеського замку - Новини туризму

У літньому сезоні туристам відкриють доступ в підземелля чеського замку Валтіце. Уперше величезні площі під старовинним замком стануть доступні для відвідувачів. Раніше там знаходилася складна система опалювання. У підвалах досі збереглися залишки велетенських камінів і котлів, які ентузіасти мають намір привести в порядок і показувати туристам.

Замок Валтіце

Замок Валтіце - один з двох головних замків маєтку Ліхтенштейнів. Другий замок - Ледніце - знаходиться на відстані 7 км від Валтіце. На створення цього маєтку знадобилося 300 років. З 1997 року Ледніцко-Валтицький комплекс знаходиться під охороною ЮНЕСКО.


Свято льодової скульптури в Канаді

З 26 по 28 березня в Лак-Луї (Канада, провінція Альберта) пройде найбільше в Америці шоу крижаних скульптур Ice Magic. З того часу до пишності пейзажів національного парку Банфф (Banff National Park) додаються рукотворні чудеса, створені видатними майстрами льодових скульптур, що приїжджають на це змагання зі всього світу.

Гості свята можуть не лише насолодитися дивним туристичним видовищем створення витворів мистецтва з льоду і проголосувати за кращі творіння, але також взяти участь у безлічі атракціонів і розваг, у тому числі спробувати свої сили в любительських конкурсах льодової скульптури.

Як повідомляє Whatsonwhen, скульптури прикрашатимуть парк приблизно до квітня; втім, усе залежить від погоди. І тепла нинішня зима може скоротити життя льодовим шедеврам.

Музей Карела Готта відкрився в Празі

У передмісті Праги відкритий музей зірки чеської естради Карела Готта. Музей Gottland розташований на території особняка, в якому співак жив в 1970-х роках. Ідея розмістити тут експозицію належить нинішньому власникові вілли. У зборах музею - нагороди, отримані співаком, і інші пам'ятні речі.

Готт народився в чеському місті Пльзен в 1939 році. У віці 20 років юнак кинув роботу електромеханіка і присвятив себе музиці. З того часу він записав близько 150 альбомів на чеській, німецькій, російській і англійській мовах. Стилі його робіт варіювалися від рок-н-ролу і кантри до блюзу і навіть опери.

Британець перетнув Австралію на скейтборді

Британець встановив новий світовий рекорд, проїхавши 3000 миль по території Австралії на скейтборді. На подорож від Перта до Сіднея дизайнер-графік Дейв Корнтвейт з Суонсі витратив 90 днів. Скейтбордист став в Австралії знаменитістю, отримавши прізвисько Божевільний Пом ("пом" на австралійському сленгу означає "англієць"). Акція Корнтвейта є добродійною. За допомогою незвичайної подорожі він сподівається зібрати на благі цілі не менше 50 тис. британських фунтів.

1 коментар: