понеділок, 23 лютого 2015 р.

Відпочинок в селищі Максимиха : пам'ятки і проживання

Максимиха є невеликим селищем, розташованим на південному березі Баргузинского затоки, яка вважається найбільшою затокою на озері Байкал. У цьому районі спостерігається континентальний клімат.

У зимові місяці середня температура встановлюється на відмітці - 22 градуси Цельсія, а в літні не перевищує +25 градусів. Кращою порою року для відпочинку в селищі Максимиха вважається літо.
селище Максимиха


Зупинитися ж можна в культурно-оздоровчому центрі під назвою "Веселка", розташованим всього в трьохстах метрах об береги Байкалу недалеко від Максимихи.
Цей центр складається з декількох споруд, а саме: головного корпусу з множиною комфортабельних номерів, гостьового комплексу, гостьового будинку і будов, в яких надаються різні послуги, - процедури оздоровлення організму (соляна кімната, масаж, кедрові фитобочки, чаї з цілющих трав, використання лікувальної сувинской глини і так далі), прокат велосипедів, лиж, фінських саней і ін.

Що стосується основних пам'яток, то до них зазвичай відносять "Світлу Поляну" і озеро Духове. Перший туристичний об'єкт є парком-музеєм, що знаходиться в селищі. Усі споруди в нім виконані в стилі сімнадцятого століття - саме тоді цю територію освоювали козаки. Каплиця побудована з дерева по традиційних методах без використання цвяхів.

Другий об'єкт це невелика водойма, де можна упіймати найсмачніших і більших карасів в республіці. З дна озера іноді піднімаються бульбашки повітря, створюючи видимість, що глибоко під водою спить жахливе чудовисько. З села Максимиха організовані екскурсії у Баргузинскую долину, на Ушканьи острова, де мешкає єдина у світі байкальська нерпа, в Чивыркуйский затока (Забайкальський національний парк), відвідування термальних джерел і святих місць Бурятії. Ви зможете зробити прогулянку на катері по Байкалу, або прокотитися на квадроциклах.

Немає коментарів:

Дописати коментар