пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Відпочинок у Вальпараісо, Чилі : місто на пагорбах над океаном

Вирішуєте, куди поїхати у відпустку? Якщо пляжний відпочинок в Туреччині і Єгипті став звичним, а Європу ви вже проїхали вздовж і поперек - значить, пора відкривати для себе нові континенти і країни : відпочинок в Чилі може стати справжньою пригодою, повною яскравих нових вражень.
Відпочинок у Вальпараісо

Отже пакуйте валізи, купуйте авіаквитки (завжди можна знайти і забронювати дешеві квитки на літак) - і вирушайте в Сантьяго, столицю Чилі, а звідти вже нескладно добратися у будь-яке місце - наприклад, у Вальпараісо, друге за величиною місто країни. У нього багата історія, гордий характер і дуже своєрідний вигляд - деякі райони немов зійшли із старовинних листівок, інші неначе розфарбовані рукою дитини. Яскраві, "льодяникові" кольори фасадів будинків, вузькі і дуже круті вулички: Вальпараісо стоїть на високих пагорбах, і тут існує особливий вид громадського транспорту - фунікулер.

Колись у Вальпараісо було цілих тридцять фунікулерів, зараз залишилося п'ятнадцять - і у кожного є своя назва і "особиста біографія". Фунікулери Вальпараісо будувалися упродовж майже ста років - перший був споруджений в 1883-му, а самий молодший "з'явився на світ" в 1980-х роках. Старовинні каси з турнікетами і мініатюрні вагончики із забавними розписами на стінках приводять в захват усіх туристів, що приїжджають на відпочинок у Вальпараісо, - а вид на місто, яке відкривається з фунікулера, тільки додає вражень. З інших видів транспорту більшість туристів віддають перевагу таксі - в яких мандрівники з Росії із здивуванням дізнаються звичні контури "жигулей".


Проте у Вальпараісо є не лише пагорби, але і океан : це місто - головний порт Чилі, а сусіднє містечко, Вінья-дель-марі (що фактично вже злився з Вальпараісо в одно ціле) є улюбленим місцем пляжного відпочинку багатьох чилійців. Правда, вирішивши викупатися в Тихому океані, варто врахувати, що він далеко не завжди виправдовує свою назву, і якщо хвилювання сильне - ризикувати не треба. Краще відвідати місцеві пам'ятки - будинок-музей Пабло Неруди ("Ла Себастьяна"), Музей морської історії (а морських битв в історії Чилі і зокрема Вальпараісо було немало) - заглянути в кафе і ресторанчики і насолодитися місцевою кухнею, в якій переважають морепродукти і свіжі фрукти.

Немає коментарів:

Дописати коментар