пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Головні пам'ятки Білорусі

Разом з Карелією, "легенями Європи" також часто називають і Білорусь - і це неспроста, адже мало яка країна може похвалитися таким відсотком лісів на усю площу. Серед цих дивних лісів люди живуть з давніх часів, тому немає нічого дивного в тому, що у Білорусії можна побачити безліч пам'ятки і просто цікавих місць, про які ми і поговоримо в нашій сьогоднішній статті.

Відправитися у Білорусь з Росії сьогодні простіше простого - між нашими країнами немає ні віз, ні митних бар'єрів. Усе що Вам треба це заздалегідь придбати авіа- або залізничний квиток, а також потурбуватися про житло і завчасно винайняти квартиру в минске або іншому місті, в яке Ви збираєтеся відправитися в подорож.

пам'ятки Білорусі


Безумовно, столиця Білорусі, Мінськ - дуже красиве місто, в якому цікавий мандрівник знайде для себе немало цікавих пам'яток, проте починати своє знайомство з цією унікальною країною, ми рекомендуємо з одного з кращих заповідників Європи, яким є "Біловезька пуща". Місцеві ліси здавна славилися своєю красою і великою кількістю дичини, привертаючи до себе увагу мисливців всього світу. Сьогодні це, зрозуміло, зона, що охороняється, і полювання тут заборонене, проте на території заповідника Ви можете повною мірою познайомитися з унікальною флорою і фауною, що включає знаменитих зубрів, занесених в Червону книгу, а також можете зустріти величезні вікові дерева.


Раз вже ми почали свою подорож із заходу країни, то наступну зупинку пропонуємо зробити у Бресті, щоб познайомитися зі знаменитою Брестською фортецею, що перейняла на себе перший удар під час Великої Вітчизняної війни. Про героїв-захисників цієї фортеці досі ходять легенди - побувавши там, Ви побачите, як складно було оборонятися радянським солдатам від німецьких загарбників, та і просто виживати там без води і їжі. На території фортеці є музей ВОВ, в якому Ви також дізнаєтеся множину пізнавального про Другу світову війну.

Не перераховуючи головні пам'ятки Білорусі ні в якому разі не можна забути Мирский замок, який, за останні роки став візитною карткою цієї країни. Його силует такий впізнанний у багатьох країнах, тому як його часто друкують і зображують на сувенірній продукції Білорусі. Існує у замку і своя легенда походження, згідно якої дуже давно на березі ріки Мирянин був побудований фортеця таємничими багатирями.

На перерахування усіх інших пам'яток Білорусі піде  немало часу, і ця справа не однієї статті - краще їдьте і  знайомтеся з її унікальною історією і культурою,  працелюбним і гостинним народом. Як ми вже писали вище зробити це досить просто, сьогодні за допомогою мережі інтернет Ви можете легко зняти квартири на добу в минске або другом будь-якому місті і купити квитки. Отже, вдалої поїздки!

Немає коментарів:

Дописати коментар