четвер, 15 січня 2015 р.

Прогноз погоди у Білорусії по місяцях на Січень, Лютий і Березень

Погода у Білорусії в січні представлена в температурній таблиці і у відгуках туристів. Клімат Білорусії характеризується помірно континентальним кліматом. У зимові місяці на півночі країни повітря в денні години прогрівається до - 7-5°C, а в нічний час середні показники температури опускаються до рівня - 11-13°C. Зима досить холодна з снігопадами і заметілями.
погода у Білорусії
У літній сезон температура повітря за середніми показниками піднімається до рівня +22+24°C, влітку вночі температурний фон тримається на рівні +11+13 градусів. На південному заході Білорусії розташовані найтепліші міста і населені пункти, оскільки клімат в цих районах м'якший і тепліший. Так на південному заході країни середні показники температурного фону вдень коливаються в зимовий період від+1 до - 1°C, а вночі температурний фон опускається до - 8°C. У літній час на території південного заходу країни середньостатистичні показники температури повітря вдень складають +22+24°C, з пониженням температури в нічний час до +13+15°C.

 Що стосується опадів, то на території Білорусії річний показник випавших опадів складає близько 550-800 мм. Літо і осінь - самі дощовиті місяці, оскільки в цей час випадає максимальна кількість опадів. За рік на території країни випадає від 500 до 800 мм опадів. Найбільша кількість опадів випадає в піднесених центральній і північно-західній частинах Білорусії. Самими дощовитими часом роки являються літо і осінь. Наприклад, в липні у Білорусії випадає від 80 до 90 мм опадів, в той час, як в лютому - від 25 до 35 мм. Погода у Білорусії в лютому: Кричев - 5°C, Лида - 3°C.

Немає коментарів:

Дописати коментар